top of page

Customer Promise and Brand Values

We activate the customer promise and brand values ​​of your organization in concrete behavior.

Why is it that you get more enthusiastic for one brand than another? And what do brands like Shell, Karwei (DIY) and Landal GreenParks do that makes customers like it to go there, to buy there (even when it is more expensive). And why is it that people like to work there?

 

We see that these organisations not only do what they promise, but that they live their brand values ​​in everything they do. In that way, not just the customers are welcomed, but employees also welcome each other. An inspiring brand promise is the foundation and connects people to the organization and makes them so successful. Hostmanship helps to define these brand values ​​and to translate this into concrete behaviour in the workplace.

Het bestaansrecht van de moderne organisatie

‘Hoe wil de klant dat wij zijn?’ is vaak de ontbrekende schakel om de vertaalslag te maken naar een dienstbare organisatie waar excellente diensverlening voorop staat. Het gaat niet om ‘wie wij zijn’ maar om wat wij voor anderen kunnen betekenen.

 • Waar moet een organisatie voor staan?

 • Hoe wil de klant dat we zijn?

 • Hoe zorg je voor een toekomstbestendige organisatie?

Merkbelofte
We guide you in developing and securing of a people-oriented culture.

‘De klant centraal!’ je hoort het zo vaak, maar hoe creëer je nu een team waarbij de klant echt centraal staat? 

De sleutel tot een succesvol team vormt de ‘cultuur’. Succesvolle teams hebben een cultuur waarbij mensen verantwoordelijkheid nemen, elkaar stimuleren en elkaar waarderen in hun dienstverlening naar klanten. Dit maakt de ze topteams waar wij als consument graag komen. Hostmanship begeleidt bij het creëren en borgen van een omgeving waarbinnen mensen groeien, zowel individueel als met elkaar. 

Lees hier hoe Karen Keeman van het Rijksmuseum in samenwerking met haar mensen en de begeleiders van Hostmanship deze ontwikkeling hebben doorgemaakt.

Welk gevoel willen jij creëren bij jouw klanten?

Je wilt goede indruk achterlaten op de mensen die bij je zijn geweest. Er wordt geïnvesteerd in fysieke zaken als een mooi pand, een aantrekkelijke inrichting, passend assortiment en gastvrije medewerkers. Wij helpen met het definiëren van het gevoel het bijpassende gedrag met vragen als:

 • Welk gevoel wil je dat je klanten overhouden als ze bij jullie zijn geweest?

 • Hoe definieer je het gevoel in simpele taal?

 • Welk gedrag vraagt dit van medewerkers?

 • Hoe neem je als leidinggevende hierin het voorbeeld?

Klantbeleving

Betrokken medewerkers

Wij leren hoe je de betrokkenheid van medewerkers activeert en omzet in passie, plezier en trots.

Hoe komt het dat je als consument bij sommige organisaties het gevoel hebt dat je op een persoonlijk manier geholpen wordt?

 

Het gevoel van oprechte aandacht met persoonlijke betrokkenheid. Aandacht zonder belscript en zonder dat het een trucje wordt. Dat is het moment dat je als consument persoonlijk geholpen wordt, niet door een medewerker maar door een persoon: een mens. Hostmanship ondersteunt bij het zo snel mogelijk inwerken van nieuwe collega’s en hoe leidinggevende dit eenvoudig kunnen borgen. Zo leren medewerkers hoe ze met hun eigen karakter contact kunnen maken met anderen, zonder in automatisch ‘robotgedrag’ terug te vallen.

 

Lees hier waarom de Stenden Hotel Management School Hostmanship heeft opgenomen in hun Manifesto als ook in het curriculum voor toekomstige medewerkers en leidinggevenden.

Wat maakt medewerkers gelukkig in hun werk?

Bevlogenheid ontstaat als mensen werk doen wat ons boeit en waar zij zich in kunnen ontwikkelen. Het ‘gevoel dat je ertoe doet’ is daarin essentieel. Medewerkers die ervaren dat zij kunnen bijdragen aan de missie, doelen en resultaten van een organisatie werken met plezier en voldoening. Wij helpen organisaties in het creëren van gelukkige medewerkers met hulpvragen als:

 • Welke talenten heeft mijn team nodig?

 • Hoe zorg in voor een goed inwerkprogramma?

 • Hoe stimuleer ik trots en plezier als leidinggevende?

Medewerkers
Cultuur

De inclusieve organisatie

Wij bouwen met je mee aan een organisatie waarin iedereen zich altijd welkom voelt.

Het onderscheidend vermogen van organisaties zit steeds meer in factoren die moeilijk meetbaar zijn.  De structuur waarin organisaties traditioneel hiërarchisch ingericht zijn maakt steeds meer plaats voor een cultuur met hoge dynamiek en aanpassingsvermogen. Gedeelde waarden zorgen voor samenwerking gebaseerd op inhoud en verbinding. Samenwerking en inzet van talent groeit vanuit gedeelde betekenisgeving. Zo is er meer grip op de krappe arbeidsmarkt en zijn medewerkers effectiever. Dit vraagt wel een andere manier van leidinggeven. 

Een antwoord op de krappe arbeidsmarkt.

Gebrek aan sfeer en waardering is nog steeds een voorname reden waarom mensen ontslag nemen. Organisaties met een welkome sfeer daar willen mensen werken en melden ze zich uit zichzelf, er is minder verloop en minder verzuim. Hostmanship helpt organisaties met als resultaat:

 • Aantrekkelijker als werkgever

 • Minder verloop

 • Minder openstaande vacatures

lamp met vogeltjes
bottom of page